Tehokas ja Eettinen Liikunta

Tavaramerkitty  rek. 274027

 

TEL ® : Mia Jurvalan opintojen ja kokemusten parhaat palat vuosien varrelta kerättynä kurssikokonaisuuksiksi. TEL ®  ottaa huomioon hevosen fyysisenä ja psyykkisenä kokonaisuutena. Koulutuksessa mietitään, mitkä ovat hevosen perustarpeet, perustaidot, yksilön vahvuudet ja heikkoudet. 

Hevosen tulee osata käyttäytyä, jotta ihminen voi tehdä sen kanssa yhteistyötä.

Hevonen voi käyttäytyä ihmisen mielestä huonosti, olla pelokas, epävarma, uhmakas, tai ratsastettavuudeltaan huono. Hevoselle ei ehkä ole opetettu miten missäkin tilanteessa tulee käyttäytyä. Käytöksen taustalla saattaa myös olla fyysinen vaiva, ominaisuus tai heikkous.

TEL ®  kouluttaa ihmistä havaitsemaan hevosen mahdollista psyykkistä tai fyysistä epätasapainoa.Turhan usein ihmisen kokema huono käytös johtuu siitä, että hevonen ei yksinkertaisesti ymmärrä  pyyntöä tai ei pysty suorittamaan pyydettyä tehtävää. Ihmisen tulee päättää suunta ja vauhti, maasta ja selästä. Mutta jos näin ei tapahdu, pysähdytään miettimään miksi. Etsitään vastausta vaihtoehtojen viidakosta. Kun syy on selvillä, opetellaan tekniikoita korjata asiaa. Syy on lähes aina aivan jotain muuta, kuin tuhma hevonen.

Moni koulutusmuoto keskittyy esimerkiksi pelkästään hevosen lihasjumppaan ja fyysiseen puoleen. Joku koulutusmuoto keskittyy vain hevosen käytökseen ja sen korjaamiseen. Jossain keskitytään ihmisen kehoon. TEL ® keskittyy kokonaisuuteen, sillä hevosen kanssa kaikki edellä mainitut elementit ovat läsnä koko ajan, eikä niistä mitään voi jättää yhden valmennuksen ajaksi odottamaan talliin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tarvittaessa tulee kääntyä muiden erityisalojen ammattilaisten puoleen.

 Tehokas ja Eettinen Liikunta rohkaisee ihmisiä uskomaan siihen, että hevosen eettisen kohtelun voi huomioida, joutumatta luopumaan vaikkapa kouluratsastuskilpailuissa yhdestäkään pisteestä.  

Hevosen voi kyllä käskeä tekemään mitä haluamme - TEL ®  pyrkii opettamaan hevosen haluamaan tehdä samaa, mitä me haluamme.