Kurssikokonaisuus

 TEL ®      Tehokas ja Eettinen Liikunta                                             

                                       

Haluaisitko oppia hoitamaan omaa hevostasi monipuolisesti ja ymmärtämään asioita, jotta voisit tarkastella ja vertailla ostamiesi hevospalveluiden laatua (kengitys, valmennus...)?

Haluaisitko oppia hevosen hoidosta asioita, joilla pystyisit säästämään rahaa? Kaikki toki haluavat säästää rahaa, mutta ovatko nykyiset säästöjen kohteet hevosen hyvinvoinnin kannalta oikeat pitkällä aikavälillä katsottuna?

Jos olet jo hevosalan ammattilainen, haluaisitko työkalupakkiisi täydennyskoulutusta, jolla monipuolistaisit omaa osaamistasi?

 

Pystyisit edellä mainittuihin tehokkaasti ja eettisesti jos:

 

  • Oma silmäsi olisi harjaantunut näkemään jo pienet oireet hevosen epäpuhtaassa liikkeessä, muissa sairausoireissa tai epäsuotuisissa muutoksissa

  • Oppisit hallitsemaan omaa kehoasi tasapainoisesti sekä maastakäsin että etenkin ratsain. Jos hevosella on fyysistä vaivaa jossain ollessaan ilman ratsastajaa, on ratsastajan kanssa tehtävän suorittaminen vielä haasteellisempaa. Ihmiskeho pystyy auttamaan oikeaan suuntaan, kunhan on tasapainossa itsensä kanssa.

  • Olisit tietoinen hevosen oikeaoppisesta liikkeestä. Tällöin pystyisit mm. valikoimaan valmentajat, jotka auttavat saavuttamaan tehokkaan, hevosen hyvinvointia edistävän tavan liikkua ja toteuttamaan sen eettisin keinoin. Laadukkaasti liikkuva hevonen pysyy terveenä lihaksistosta, nivelistä ja ruoansulatuskanavasta. Säästät sairauskustannuksissa.

  • Osaisit valita hevoselle hyvin istuvat varusteet, tai ainakin olla kriittinen ammattilaisen mielipiteissä, kun varusteita sovitetaan. Kun varusteet sopivat ja ovat oikeilla paikoillaan oikealla kireydellä, vältyt varusteiden aiheuttamilta vammoilta. Näitä ovat esim. suuongelmat, pään heiluttelu, käden vastustelu, selkäongelmat, vinoudet, jumit, vastustelu liikkeessä...

  • Hevosen alkaessa vastustella jotain asiaa (esimerkiksi kengitys, lastaus, laukannosto, tarhasta kiinniantaminen) osaisit miettiä käytöksen perimmäistä alkamiskohtaa ja syytä sen sijaan, että vain estäisit hevosta toimimasta “ikävästi”.

  • Osaisit itse laskea hevosesi ravinnontarpeen vitamiineja myöten ja valita näin laadukkaat rehut juuri sinun hevosellesi, juuri teidän aktiivisuuteen sopien.

  • Ymmärtäisit hevosesi perustarpeet psyykkisellä tasolla. Osaisit arvioida, mistä mikäkin käytös johtuu ja osaisit opettaa hevoselle uusia taitoja tehokkaasti ja eettisesti. Uusi taito voi olla riimun pukeminen, jalkojen pesu tai vaikkapa piaffe, sinä päätät.  

 

Kurssikokonaisuus kestää 6 viikonloppua, yhteensä 12 päivää. Mikäli haluat TEL® kurssitodistuksen, sinun tulee osallistua jokaiseen viikonloppuun.

 

MITÄ HYÖDYN TEL® KURSSITODISTUKSESTA?

 

TEL® - kurssitodistuksen saatuasi, olet oikeutettu käyttämään tavaramerkkiä oman toimintasi markkinoinnissa.